Home / Zanimljivosti / Imao sam djevojku, veselu, preljepu, sa srcem ko kuća

Imao sam djevojku, veselu, preljepu, sa srcem ko kuća

Ništa joj nije bilo teško, tko god ju je zvao svima je uskočila u pomoć, pa makar sebi išla na štetu…Ma čudo od cure. Ali ja.. muško ko muško, uvijek sam joj govorio, da skineš koju kilu bila bi mi ko bonbončić… pored svih vrlina ja sam vidio njene mane (čuj mene mane… nije ih imala, ja sam to umislio).

Hodali smo godinu, sve je bilo super, šta super, kraj nje sam naučio šta je ljubav, šta je život. A onda je došla bolest…ona je i dalje ostala pozitivna i puna nade, ali život joj je jednostavno klizio kroz prste…

Jedno veče prije spavanja, kada se je oblačila u pidžamu, ja sam je promatrao, ona se okrenula i pitala me “jesam ti sad lijepa, sada sam mršava?..”

Ljudi moji… ne mogu vam opisat taj sram i tu ljutnju i taj bijes u sebi…a opet žalost…… Ona je meni uvijek bila preljepa, samo ja sam tražio kruha pored pogače..Čuvajte ih dok ih imate, nitko od nas ne zna koliko još koraka ima u životu. …”

Novi.ba

BONUS:

Mujo je u novoj firmi dobio posao šefa. Odmah u startu je odlučio da svima pokaže kako s njim nema zezancije. Šeta se on tako po uredu, a onda ugleda tipa kako nonšalantno se naslanja na zid i samo bleji okolo u prazno. Mujo pomisli evo dobre prilike da svima pokaže kako nema zezancije. Priđe tom tipu pa ga upita: “Kolika je tebi plata?” Tip ga preko volje pogleda pa procijedi: “Stotinu maraka sedmično.”

“Mujo iz džepa izvadi dvjesto maraka i dade ih tipu u ruke: “Evo ti novac za dvije sedmice, a sada se gubi odavdje, ne želim više da te vidim.” Tip uzme pare, sav razočaran slegne ramenima i ode. Svi radnici gledali su u njega izblejenih očiju i otvorenih usta u čudu, a on samozadovoljno upita: “Dobro ljudi, šta je ovo lijeno govno uopšte radilo sve vrijeme u firmi?” Svi počeše da gledaju jedni u druge, pa jedan smogne hrabrosti da kaže: “Donio je pizzu…”

Novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *