Home / Zdravlje i Hrana / Iz Haga ga pustili jer su mislili da nema nista od njega, Šešelj otkrio kako je pobjedio rak, hranio se samo ovim

Iz Haga ga pustili jer su mislili da nema nista od njega, Šešelj otkrio kako je pobjedio rak, hranio se samo ovim

Uz pomoć zdrave ishrane i pridržavanja svih saveta ljekara, ali i dvije hemioterapije od po dvije doze kojima je podrvgnut od kada se vratio iz Haškog pr.tvora, lider radikala Vojsilav Šešelj uspio je da pobjedi rak na debelom crijevu i metastaze na jetri!

On za Telegraf kaže da je bio ubjeđen da će uspjeti u borbi protiv opake, sm.tonosne bolesti, te da se zbog toga osjeća odlično.

Najviše sam forsirao voće, koje je puno šećera, što je i uticalo na to da se ugojim umjesto da smršam. Da je sezona smokvi još malo potrajala, zgadila bi mi se pomisao na to rajsko voće. Morali bismo i da otvorimo neki tajni prolaz za uvoz iz Crne Gore (smijeh), jer sam dnevno jeo po kilogram smokvi. Takođe, jeo sam i dosta povrća, ali ne valja ni biti samo vegetarijanac – objašnjava Šešelj, koji je ove promjene unio u život po “povraćaju sa službenog puta”.

Predsjednik SRS naglašava da je to što je ostao maksimalno aktivan na političkoj sceni Srbije, kao i to što piše knjige i tako se umno angažuje, takođe doprinjelo borbi.
– Ne bavim se sportom, ali se trudim da dva puta nedjeljno idem na dvočasovno plivanje. Ne mogu baš da plivam kraul, zbog ugrađenog pejsmejkera, ali praktikujem prsni stil. Ide, onako penzionerski – objašnjava radikal.

Ovo je jelovnik koji je Vojislavu Šešelju pomogao u borbi protiv raka:

– Svako jutro prije doručka 3-4 gutljaja soka od sibirske aronije

– Blendirani sok od cvekle, đumbira, peršuna, celer, šargarepa i jabuka

– Svakog dana salata od peršuna, celera, šargarepe (uz dodatak kelerabe, kupusa i rotkvica)

– Zimi svakog dana pojesti do dva nara

– U zavisnosti od sezone, dnevni unos svježih smokvi, banana, jabuka, kruški, šljiva, borovnica, maline, kupine, kajsije…

– Čorba od 15 vrsta različitih povrćki

– Nekoliko puta nedeljno teleće, pileće i svinjsko meso, riba češće

– Jedna tableta dnevno magnezijuma, kalcijuma i cinka

(Telegraf.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *