Home / Zanimljivosti / Kad sam bio mali sa otprilike nekih 10 godina imao sam jako bogatog druga koji je živio u inostranstvu

Kad sam bio mali sa otprilike nekih 10 godina imao sam jako bogatog druga koji je živio u inostranstvu

Koji je živio preko i dolazio svako ljeto i zimu sa roditeljima u kod mog komšije. Jednog dana dogovorili smo se da idemo na playstation u igraonu i otišli kod njegovih gdje su sjedili moja mama i njegova i pili kafu. Pitao sam majku pred njima za pare a ona je izvadila novčanik i davala mi po 10 po 20 dinara dok nije nakupila 200, njegova majka je izvadila bunt hiljadarki iz zadnjeg džepa, bilo je negde oko 30 hiljada dinara i dala mu sve uz pitanje:

Oće ti to biti dovoljno?”. Dan danas se sjećam pogleda moje majke, i koliko joj je bilo krivo i teško, nikad ga neću zaboraviti. Kad smo došli kući taj dan rekao sam joj “Mama nemoj da budeš tužna kad porastem ja ću raditi i davati tebi”, zaplakala je i ja sam zaplakao zbog nje. Danas radim i zarađujem novca više nego što mi je potrebno. Kad se ponekad setim toga odem u cvjećaru, kupim najskuplji buket i odem da je posjetim.

Novi.ba

BONUS:

Mujo je u novoj firmi dobio posao šefa. Odmah u startu je odlučio da svima pokaže kako s njim nema zezancije. Šeta se on tako po uredu, a onda ugleda tipa kako nonšalantno se naslanja na zid i samo bleji okolo u prazno. Mujo pomisli evo dobre prilike da svima pokaže kako nema zezancije. Priđe tom tipu pa ga upita: “Kolika je tebi plata?” Tip ga preko volje pogleda pa procijedi: “Stotinu maraka sedmično.”

“Mujo iz džepa izvadi dvjesto maraka i dade ih tipu u ruke: “Evo ti novac za dvije sedmice, a sada se gubi odavdje, ne želim više da te vidim.” Tip uzme pare, sav razočaran slegne ramenima i ode. Svi radnici gledali su u njega izblejenih očiju i otvorenih usta u čudu, a on samozadovoljno upita: “Dobro ljudi, šta je ovo lijeno govno uopšte radilo sve vrijeme u firmi?” Svi počeše da gledaju jedni u druge, pa jedan smogne hrabrosti da kaže: “Donio je pizzu…”

Novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *