Home / Bitne Info / Ratka Mladica sin se oglasio i saopstio tužne vijesti

Ratka Mladica sin se oglasio i saopstio tužne vijesti

Darko Mladić se oglasio.

– Na toj statusnoj konferenciji će se razmatrati opšta statusna pitanja, a naše najvažnije pitanje je njegovo zdravlje, pa ćemo ponoviti našu zabrinutost, kako u smislu njegovog zdravstvenog stanja, tako i dokumentacije koju primamo i načina na koji je on liječen – rekao je Darko Mladić, prenose srbijanski mediji.

Što se tiče njegovog zdravstvenog stanja, Darko Mladić ističe da je ono nepromenjeno, loše i dalje i da nema nikakvih poboljšanja u ovom trenutku.

– Nastavljamo naš napor da ga izvedemo na liječenje, što je već odavno trebalo da se desi. Ono što nas zabrinjava jeste što i dalje dobijamo medicinsku dokumentaciju za koju sumnjamo da nije komletna i moraćemo da nađemo neki način da dobijemo kompletnu medicinsku dokumentaciju i da je temeljeno izanaliziramo – dodao je on.

Darko Mladić je podsjetio da je zakazana redovna statusna konferencija koja, prema haškim pravilima, treba da bude zakazana 120 dana od prethodne.

U Hagu je za 3. oktobar zakazana statusna konferencija u postupku protiv zločinca, nekadašnjeg načelnika Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Iz Međunarodnog mehanizma za krivične sudove, koji je nasljednik Haškog tribunala, saopšteno je da je prethodna statusna konferencija održana 13. juna i da je Mladić u pritvorskoj jedinici UN, gdje čeka odluku povodom žalbe koju je uložio na presudu Sudskog vijeća.

U odluci se navodi da statusna konferencija, uz saglasnost Mladića u pisanoj formi, može biti održana bez njegovog prisustva ili uz njegovo učešće putem telekonferencije, ukoliko on to želi.

Mladić je u pritvoru u Hagu od ljeta 2011. godine, kada je uhapšen u Srbiji.

Suđenje je počelo 16. maja 2012. godine. Prvostepenom presudom od 22. novembra 2017. godine osuđen je na doživotni zatvor.

novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *