Home / Zanimljivosti / Vozaci pazite se od danas ste pod microskopom, ako vas zaustave za ove 3 stvari slijedi kazna

Vozaci pazite se od danas ste pod microskopom, ako vas zaustave za ove 3 stvari slijedi kazna

Od danas do 18. avgusta pripadnici Uprave saobraćajne policije u Srbiji sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, saopštio je MUP.

Kako se navodi u saopštenju koje je dostavljeno medijima, ova međunarodna akcija će početi danas u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).
Pripadnici saobraćajne policije u Srbiji će angažovati sve raspoložive uređaje za mjerenje brzine – ručne radare, radare u sistemima video – nadzora i uređajima za mjerenje brzine u takozvanim „presretačima”, dok će na auto-putevima biti mjerena i prosječna brzina kretanja vozila, ističe se u saopštenju.

Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima.

Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se u prvih sedam mjeseci ove godine neprilagođena brzina javljala kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa pog,inulim licima.

Novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *