Home / Zenski Kutak / DŽEJLA TVRDI DA NJENA SESTRA PJEVA BOLJE OD NJE: A evo zbog čega se ne bavi muzikom!

DŽEJLA TVRDI DA NJENA SESTRA PJEVA BOLJE OD NJE: A evo zbog čega se ne bavi muzikom!

7-godišnja pobjednica “Zvezda Granda” Džejla Ramović osvojila je publiku raskošnim glasom, a za “Scenu” priča o daljim planovima i dragocenim savjetima koje je dobila za sve ovo vrijeme.

– Najviše se savjetujem sa roditeljima, sestrama i naravno Marijom Šerifović. I dalje nemam kristalno jasnu sliku kako će sve to da ide, zato ne govorim ništa precizno, da ne bi bilo kasnije da ne ispunim nešto. Tako da ne bih sad ništa govorila unaprijed da ne bih slagala.

Vidiš li sebe samo u pop muzici ili bi mogla da miksuješ žanrove?

– Nisam taj tip osobe, idem jednim smjerom. S tim što uvijek mogu da pjevam narodnu muziku. Međutim, moj glas je izgrađen na neki drugačiji način, što ne znači da ne bih mogla da navježbam, ali se bolje osjećam u zabavnoj muzici i planiram da idem u tom smjeru.

Jesi li već sa Marijom suflirala Saši Popoviću kakvu pjesmu želiš od “Granda”?

– Još se nismo vidjele sa Sašom, ali u suštini je jasno kakvim smjerom bi to trebalo da ide. Pjesme koje sam pjevala kroz takmičenje – to je moj fazon i to meni najbolje ide.

Tvoje sestre takođe lijepo pjevaju. Imaju li one afinitete da se bave muzikom?

– Svi ljudi vole da vide nas tri skupa kako pjevamo, nekako smo lijep paket. One su prije pjevale po horovima ali nisu se odlučile za muziku. Najstarija sestra je davno prestala da pjeva, pa sada za sebe kaže da pjeva katastrofalno. Naravno to nije tako, odgovorno to tvrdim. Obe imaju sluha, a za srednju sestru kažem da bolje pjeva i od mene. Ima ljepšu boju glasa, ali ona ima ogromnu tremu i nikad ne bi mogla da izađe na scenu.

(Instagram)

Šta se najviše promijenilo od kada si počela da se takmičiš u “Zvezdama Granda” do sada?

– Moj život se poptuno promijenio, jedino sam ja ostala ista u duši u smislu da sam kao moji vršnjaci – idem u školu i učim. Što se tiče društvenih mreža, tu se najviše vidi promjena. Bila sam obična djevojka koja je imala samo 300 pratilaca na Instagramu, a sad ih imam 300.000.

Da li ti dečaci sada šalju češće ljubavne poruke na Instagramu?

– Ima i toga, ali nisam toliko prisutna na Instagramu. Uđem da bih objavila neku sliku i onda izađem. Popularnost sa sobom nosi i drugu stranu medalju – hejtere.

Pogađaju li te kritike na tvoj račun?

– Osoba sam koja je preemotivna i svaka kritika me pogodi, ali pokušavam da se toga riješim i dobro mi ide za sada. Već sam pomalo drugačija.

Šta ti je bilo najteže tokom takmičenja, s obzirom na to da si stalno putovala i odsustvovala iz škole?

– Naravno da je bilo teško pogotovo u tom periodu kada si naviknut na to obično djetinjstvo, izlete i ekskurzije i onda to sve nestane. Ali koliko je to bilo teško za mene uporedo su mi se dešavale stvari zbog kojih sam bila presretna pa se nekako anulirala ta tuga. Svi nekad dođemo do prekretnice kad biramo neki put, ja sam došla mlada, ali znam da vrijedi.

novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *